Gooi bedachte voornemens overboord

Ik weet niet of je er iets van hebt gemerkt maar het zou vandaag maandag 17 januari de meest deprimerende dag van het nieuwe jaar zijn, Blue Monday. Het idee achter Blue Monday is dat het merendeel van de mensen in de derde week van januari hun goede voornemens al overboord hebben gegooid, dat de vakanties nog erg ver weg zijn en dat het nog aardig donker is buiten. Er zijn nogal veel verschillende onderzoeken naar het succes van goede voornemens gedaan. De Engelse psycholoog Richard Wiseman heeft bijvoorbeeld een onderzoek gedaan op 3000 mensen waaruit naar voren kwam dat slechts twaalf procent van hen hun voornemens succesvol in de praktijk bracht.

Goede voornemens komen meestal niet uit omdat men daar veel te bewust mee bezig is. Deze bedachte voornemens komen voort uit jouw belemmerende overtuigingen. Op deze manier een doel stellen zou je kunnen vergelijken met de roos op een dartboard. Je focust, je richt en je gooit de dartpijl in de hoop de roos te raken. Doordat je hier op gericht bent raak jij misschien uiteindelijk zelfs wel de roos (je doel) maar mis je mogelijke unieke kansen die van binnenuit (innerlijke wijsheid) stromen maar die buiten jouw focus bereik lagen. Gooi de bedachte voornemens/ doelen overboord en leer mee te stromen met de levensrivier voor deze unieke kansen. Luister naar jouw hart verlangens.

Om op alle gebieden van je leven succesvol te zijn door je doelen te realiseren, zou je de te behalen doelen eerder aan je onderbewustzijn moeten overlaten. Succesvol zijn wil toch iedereen? Vol in je potentie kunnen staan. Maar hoe doe je dat?

💎 Ga van start met de volgende tips om te leren luisteren naar je innerlijke wijsheid.
💎 Schrijf elke avond voor het slapen gaan twee of drie punten op waar je dankbaar voor bent
💎 Mediteer dagelijks dat kan al in slechts zes minuten
💎 Zeg affirmaties op bijvoorbeeld onder de douche, bij het opmaken of wat jou goed uitkomt, zoals “Ik kies ervoor om blij te zijn”, “Ik ben het waard”.
💎 Neem momenten van stilte
💎 Ga focussen en richt je daarmee op je binnenwereld (lees bijv. het boek “Focussen” van Eugene Gendlin
💎 Stel open vragen aan je onderbewustzijn/ universum/ hogere zelf, antwoord komt vooral bij starters niet direct (ben je bewust van de antwoorden die komen door te letten op seintjes/ symbolen/ toevalligheden)
💎 Schrijf je ideeën die plots binnen komen direct op, denk aan intuïtie, gevoel, helder weten of bijvoorbeeld beelden

Zodra je aan de slag wilt met een doel en je deze te groot maakt zal het ego proberen het plan te saboteren. Het ego (bundeling gekwetste stukken) komt om de hoek kijken waardoor je mogelijk niet de stap in de juiste richting kunt zetten. De angst die dit ego bij je oproept is een bundeling van beperkende gevoelens en overtuigingen. Deze kan ervoor zorgen dat je bevriest en dat je niks meer doet. “Ik kan het niet”, “Ik wil het niet” enz. Herken je dit?

Nou, wat je vervolgens doet is kleine stapjes zetten zodat het ego niet opspeelt of waar je je overheen kunt zetten. Ten slotte laat je daarmee ook de ruimte tot bijstelling van de uiteindelijke richting van je doel open. Bij elke angst die je vervolgens overwint kan je bewustzijn zich verruimen en maak je hiermee ruimte om meer vanuit je onderbewustzijn te downloaden. Positieve gedachten zorgen voor een hogere frequentie en dat geeft toegang tot een hoger bewustzijn. Het voordeel hiervan is dat je steeds beter leert luisteren naar je innerlijke wijsheid. En het voordeel van het inzetten van je innerlijke wijsheid is dan weer dat je de doelen echt kunt realiseren. Laat je angsten los en heb hierdoor meer keuzevrijheid. Durf de controle los te laten door overgave en stroom mee met de rivier.

Waar je mee moet uitkijken is het zoeken naar bevestiging, hulp vragen bij keuzes aan familie en vrienden. Hiermee geef je de regie uit handen. Want advies kan bewust of onbewust belemmerende angsten hooghouden. Ook zal een vriend(in), kennis en/ of familie altijd antwoorden vanuit hun eigen belemmerende gevoelens en overtuigingen (ook al is het vanuit de beste intenties). 

Mocht je hulp nodig hebben voor het loslaten van deze ballast neem dan contact met me op. Ik heb daar een hele effectieve methode voor in mijn gereedschapskist. Namelijk de Body Mind Release Methode, dat is een therapie die de innerlijke oorzaak van de levensklachten gericht aanpakt. Mocht je in de praktijk willen leren focussen dan kan ik je daar in begeleiden. Succes met jouw doelen en laat het me weten als je met mijn tips de eerste stappen naar jouw droomwensen hebt mogen zetten.

Liefs, Kirsten ✨💖life coaching & therapie regio 's-Hertogenbosch
Keuze Vrij bij Mij
 Privacybeleid  
 Cookies 
 BTW-id NL003898484B72 
 KVK 83963464
Chat openen
Gratis tips en/of ondersteuning via chat
Hier help ik je gratis met tips en/of ondersteuning via chat