Looking out for #1

Door je imperfecties ben jij in staat om te groeien.

Gisteren op de Body Mind Release terugkomdag hadden wij een bijzondere Masterclass van Dr. Juriaan “Relatie tussen jou en jezelf”. Hij sprak over een zware periode waar hij dankbaar voor was. Het is niet de vraag of je gekwetst gaat worden maar wanneer. Het was een keerpunt in zijn leven. Zijn gedrag waarbij hij zich aanpaste aan anderen om gezien, erkend en gewaardeerd te worden veranderde hij naar keuzes vanuit verlangen.

Besef jij hoeveel energie het kost om te moeten voldoen aan de regels die elke rol van je leven met zich meebrengt? Dus als moeder/ vader, vanuit de functie die je hebt op je werk, als partner, als dochter/ zoon, enz.  Al deze rollen hebben regels. Om je aan die regels te willen houden, ontwikkel jij gedrag, je zo gedragen wordt een gewoonte, deze gewoonte wordt een sleur en uiteindelijk identificeer jij jezelf met die rol.

Hierbij vergeten we vaak te kijken naar je binnenwereld, wat als gevolg heeft dat je blijft vasthouden aan een relatie waar je wellicht niet gelukkig van wordt, een baan die wellicht prima is maar je verder geen voldoening geeft enz. Daarnaast zul je mogelijk jezelf veroordelen omdat je niet tevreden bent met wat je hebt, terwijl het allemaal toch prima is. En er is dan die continue angst voor meningen, afwijzingen en veroordelingen van anderen. Angst niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen. 

Dit alles zorgt voor stress. Aanhoudende stress is slecht voor je gezondheid en zal uiteindelijk resulteren in mentale en fysieke klachten zoals moeheid, hoofdpijn, buikpijn, hartkloppingen en benauwdheid. Je kunt je via medicatie weer beter voelen en je pad vervolgen, maar wat nou als het dat pad is dat je ziek maakt?

Dr. Juriaan koos uiteindelijk om te leven vanuit zijn hart. Werkelijk zijn wie hij van binnen is, vanuit zijn eigen identiteit. Keuzes maken vanuit verlangen. De meningen en oordelen van anderen op stop zetten en luisteren naar zijn binnenwereld. Dat resulteerde inderdaad in veroordelingen en afwijzingen van anderen waaronder zijn eigen vader. Het kost in eerste instantie meer energie. Maar je zult zien dat zodra je daar verder in bent, het je minder energie kost dan daarvoor. Wat nog mooier is, het zal voldoening en meer energie opleveren. En dan gebeuren er mooie dingen!

Veel mensen blijven waar ze zijn, nemen genoegen met het oncomfortabele omdat ze bang zijn om te veranderen. Maar oké zijn met verandering zorgt voor de potentie om iets nieuws te laten ontstaan.

Hoe jij nu al kunt starten met goede zorg voor jouw nummer 1, degene die je aankijkt in de spiegel, is door jezelf dagelijks het volgende te gunnen:

💎 mediteren
💎 bewegen
💎 gezonde en bewuste voeding
💎 dankbaarheid
💎 leer nieuwe dingen
💎 onvoorwaardelijke liefde (voor jezelf en daardoor ook nog meer voor anderen)
💎 nachtrust
💎 sociale contacten

Verder kun je voor jezelf zorgen door te investeren in jezelf middels bijvoorbeeld een Body Mind Release traject van zeven weken. Niet praten maar doen. Je zult hiermee je stressniveau aanzienlijk verlagen en je levensvreugde, energie, concentratie, geheugen en gezondheid verbeteren.

Take care of your mental healthday #1​

Liefs,
Kirsten 💚
life coaching & therapie regio 's-Hertogenbosch
Keuze Vrij bij Mij
 Privacybeleid  
 Cookies 
 BTW-id NL003898484B72 
 KVK 83963464
Chat openen
Gratis tips en/of ondersteuning via chat
Hier help ik je gratis met tips en/of ondersteuning via chat