Valentijnsdag - Ware liefde

De jonge vrouw had de Valentijnskaart op tijd verstuurd en er uit liefde opgeschreven: “Ik kan niet zonder jou”. Een mooie romantische gedachte, ze denkt dat liefde zo voelt maar eigenlijk geeft ze hierdoor haar energie af. Bewust of onbewust heeft ze last van emotionele afhankelijkheid. Haar geliefde geeft haar iets dat zij mist en andersom zal zij positieve gevoelens hebben die hij bij haar vindt. Dat klinkt heel mooi maar maakt tegelijk heel kwetsbaar, het kost veel energie en veroorzaakt op enig moment gevoelens als onzekerheid, jaloezie en gemis. 

Om deze belemmerende gevoelens zoveel mogelijk te vermijden zullen er gaandeweg de relatie steeds meer onderlinge restricties opgelegd worden. Hierdoor zullen de geliefden steeds meer het gevoel hebben zichzelf niet te kunnen zijn. 

Klinkt aardig voorwaardelijk als je er zo over nadenkt niet? Op deze dag van de liefde wil ik met jou delen wat onvoorwaardelijke liefde is en hoe je dat kunt gaan ervaren.

Onvoorwaardelijke liefde

Wanneer je onvoorwaardelijk kunt liefhebben dan ben je in staat om jezelf en de ander te zien voor wie je werkelijk bent. Je kunt door de buitenlaag heen kijken naar de essentie van de persoon, de kern dan wel de ziel. 

Het is dan niet een vervulling van onze behoeften, het is dan geen compensatie voor hetgeen we in onszelf missen, maar het is een drijvende kracht die het beste uit ons haalt. Dat we innerlijke en uiterlijke vrijheid voelen.

Je kunt echter anderen niet iets geven dat je jezelf onthoudt. Als je bijvoorbeeld streng voor jezelf bent, niet lief bent, geen compassie kunt voelen voor jezelf. Je innerlijke criticus vindt bijvoorbeeld dat je straf of schuld verdient zoals “Ik probeer geen fouten te maken anders haal ik mezelf naar beneden” of “Ik verdien het om gestraft te worden”. Het gebrek aan verbinding met jezelf manifesteert zich in zowel jouw seks- als liefdesleven.

Ontstaan van voorwaardelijke liefde

Gedurende je leven heb je heel veel lagen om jouw kern aangelegd. Vanuit essentie zijn we puur en hebben we allemaal sociale, muzikale, creatieve, manifesterende en nog veel meer kwaliteiten. Per individu zijn deze in meer of mindere mate geblokkeerd door ervaringen in het leven. Ik leg het uit. Op enig moment heb je bijvoorbeeld afwijzing ervaren toen je bepaalde kanten van jezelf hebt laten zien die op dat moment voor anderen vervelend of afkeurenswaardig waren. 

Daar heb je op dat moment mogelijk belemmerende gevoelens en overtuigingen aan verbonden. Zoals dat je de moeite niet waard bent en dat je aan voorwaarden moet voldoen om wel die bevestiging te krijgen. Je hebt conclusies (overtuigingen) getrokken over liefde in relatie met jouw kern.

Als ik naar mezelf kijk heb ik vanuit dit beschermingsmechanisme mezelf onzichtbaar willen maken. Ik had geen sterke mening. Ik had goede cijfers op school. Was bang om domme dingen te zeggen dus dacht ik wel drie keer na voor ik iets zei. Waardoor ik heel stil overkwam en niet mezelf was. Gevolg was wel dat iedereen me als kind zo lief vond, dat dan weer wel 🙂

De aangeleerde conditioneringen zorgen ervoor dat je de liefde die in jouzelf aanwezig is niet zult ervaren. Je ervaart de wereld vanuit je angsten, oordelen en verwachtingen. Je identificeert jezelf met liefdeloze gedachten. De verbinding met jouw kern is verbroken. 

Spiegel

Om onvoorwaardelijke liefde te kunnen gaan ervaren zul je eerst je bewustzijn moeten vergroten. Je zult bewust moeten worden van de momenten dat je niet lief met jezelf omgaat. Verschuif je aandacht van de buitenwereld naar jouw binnenwereld. 

Kijk nu eens bewust naar jouw relaties met anderen. Hoe kijk jij naar anderen om je heen, hoe reageer jij op anderen en hoe is de verbinding. Het is een spiegel van jouw relatie met jezelf. In deze spiegel kun je zien welke ballast jij bij je draagt. Deze ballast bepaalt voor 95% hoe jij je voelt, denkt, handelt en reageert. 

Als de verbinding wel goed is met jezelf zul je in de spiegel liefde zien, voldoening en geluk in je seks- en liefdesleven ervaren.  

Tips

Vooral op Valentijnsdag worden er ontzettend veel romantische films uitgezonden. Dat is niet voor niets, bij het kijken van zo’n film identificeer je je met de hoofdpersonen. Uiteindelijk wilt iedereen graag die onvoorwaardelijke liefde voelen. Om dit stap voor stap te manifesteren in jouw leven zou je het volgende kunnen doen.

💎 Richt je op je binnenwereld en zorg dat je bewust wordt van de automatische gedachten die bij jou opspelen. Buig eventuele onaardige gedachten om naar zachte gedachten. Complimenteer jezelf als je dit hebt gesignaleerd en ook als dit je is gelukt.
💎 Met jezelf verloochenen of opofferen uit naam van de liefde of voor het ontvangen van bevestiging verbreek je de verbinding met je kern. Dus word je bewust van jouw intenties en kies ervoor om trouw te zijn aan jezelf, ook al weet je dat de ander hier negatief op gaat reageren. 
💎 Wanneer je emoties voelt, ervaar ze dan zoals ze zijn, mogelijk door volledige omarming van jezelf zodat jij je weer heel en compleet leert voelen.
💎 Als je in verbinding bent met liefde bestaat er geen oordeel over goed of fout. Hierdoor zul je de vrijheid ervaren om te zijn wie je bent, tot jouw kern te komen. 
💎 Herken je ego en je zult ervaren dat je die niet altijd meteen uit kunt schakelen. Praat er eerlijk over, dat het iets van jou is (bundeling beperkende gevoelens en overtuigingen) maar dat het nu eenmaal even zo voelt. Zo herkent de ander dat het geen aanval op hem of haar is.
💎 Herstel jouw Sacraal Chakra. Dit Chakra wordt vaak geassocieerd met seks (seksuele energie) is een krachtige energie vol creatie en gevoel van vreugde. Hierin ligt de verbinding met jezelf en met anderen. Het zeker voelen. Bijgaand een link naar mijn meditatie voor het herstellen van deze Chakra: Sacraal Chakra meditatie.

Geniet van deze liefdevolle Valentijnsdag in onvoorwaardelijke verbinding 💕

Liefs,
Kirsten 💚


life coaching & therapie regio 's-Hertogenbosch
Keuze Vrij bij Mij
 Privacybeleid  
 Cookies 
 BTW-id NL003898484B72 
 KVK 83963464
Chat openen
Gratis tips en/of ondersteuning via chat
Hier help ik je gratis met tips en/of ondersteuning via chat