Vrijheid

Wanneer ik jou zou vragen als welk dier jij terug zou willen komen, welk dier zou jij kiezen?

Ik zou dan een vogel willen zijn. Mijn vleugels uitslaan en gaan. Me mee laten voeren met de wind, acceptatie. En me laten leiden door mijn innerlijk kompas. Het gevoel van vrijheid. 

Als ik terugkijk naar mijn jeugd, voelde ik me als kind vrij als ik de natuur inging. Ik kon uren dolen door het bos met mijn hond en katten. Of als ik paardreed. Dat gaf me een machtig vrij gevoel. 

Wanneer ik wegdroomde in mijn fantasie over magie en sprookjes. Later als tiener voelde ik me vrij als ik tot in de nachtelijke uurtjes op stap ging. Toen ik als negentien jarige het huis uitging en zelfstandig mijn eigen tijden mocht indelen. 
Als puber had ik de behoefte om me te bevrijden van dat keurslijf. Van die maskers. Van de titel “Het lieve meisje”. Ik verlangde ernaar om het altijd aanwezige verantwoordelijkheidsgevoel weg te gooien, impulsief en stout te zijn. Dat verlangen naar ware vrijheid. 

Als kind heb ik niet de ruimte gevoeld om fouten te kunnen maken. Bang voor afwijzing. Geen vangnet. Het gevoel van vrijheid haalde ik uit uiterlijke omstandigheden. Het bleek nog een lange weg voor ik werkelijke vrijheid mocht gaan ervaren. Hoe jij dat ook kunt gaan ervaren zal later in de blog duidelijk worden.


Ik spreid mijn vleugels vanaf nu

Ik ontstijg elke illusie

Die ik ooit heb toegestaan

Om mij tegen te houden

emmanueldagher.com


Duif, de boodschap

Doordat een kind in de eerste zeven levensjaren aardig vrij is van blokkades kan de energie vrij stromen en zijn ze nog gevoelig en intuïtief. Ze ervaren nog die innerlijke vrijheid. Naarmate je opgroeit zal je in meer of mindere mate last krijgen van beperkende gevoelens en overtuigingen. Deze bagage houdt niet alleen je gezondheid tegen maar ook je gaven. Het oplossen hiervan zal er uiteindelijk voor zorgen dat je intuïtieve gaven weer vrij kunnen komen en zich verder kunnen ontwikkelen. Nu ik mij verlost voel van de meeste bagage, merk ik dat ik meer opensta en mijn helder weten en helder voelen steeds actiever wordt. Ik weet ineens. Ik voelde daardoor dat het moment rijp is. Het verlangen om dat meer te gaan ontwikkelen werd aangewakkerd. Om dat te bereiken heb ik aan het universum gevraagd hoe ik dat kan gaan doen.

Enkele dagen daarna zat er een duif voor mijn schuurdeur. Het maakte geen aanstalten om te vertrekken en we konden de duif eenvoudig oppakken. Het had dagen daarvoor flink gestormd en mogelijk was de duif uitgeput. De duif kreeg een plekje in de logeerkamer met wat water, ongekookte rijst en brood.

Nu is het zo dat dieren een betekenis kunnen hebben, niet zomaar bij elke vluchtige ontmoeting, maar wel bij een opmerkelijke. De duif is het symbool voor vertrouwen, vriendschap en liefde. De signalen van het universum mag je oppikken. Mogelijk is deze mooie ontmoeting om mij het vertrouwen te geven in het verlangen om dit zesde zintuig verder te ontwikkelen.

De spirituele betekenis van de duif vraagt je om te verbinden met je Hogere Zelf. Het vraagt je om vrede te voelen in jezelf en om in harmonie te leven met Moeder Aarde en het universum.  Vanuit het verleden brengt de duif boodschappen, dit zou dus een boodschap aan mij kunnen zijn. De vrijheid die ik ervaar van binnen geeft mij de vrijheid om als een vrij en onbezonnen kind in het leven te kunnen staan. Te vertrouwen op mijn zesde zintuig.

Blauwdruk

In de loop van je leven word je dus in meer of mindere mate belast met beperkende gevoelens en overtuigingen. We focussen daardoor nog te vaak op ons bewustzijn en de externe wereld, dat voelt onvrij. Bijv. hoe zal die persoon over mij denken, ben ik wel goed genoeg? Deze gedachten zorgen voor remmingen en onzekerheid over wie je werkelijk bent. We zoeken het geluk op in de uiterlijke omstandigheden. Jezelf wegcijferen om in een goed daglicht te staan bij andere mensen. Ik kan een mooie auto kopen, op vakantie naar een heel ver land, elke week uit eten. En als dat allemaal maar kan en je geen schulden hebt, dan kan het lijken of je best vrij en gelukkig bent. Je bent vrij om dit te kunnen doen, je wordt graag gezien door anderen. Begrijp me niet verkeerd, die vrijheid is natuurlijk heerlijk. Maar dit is wel vrijheid buiten jouzelf.
En wat nou als dat ineens allemaal wegvalt? De vriendschap blijkt ineens aardig voorwaardelijk. Voel jij je dan nog zo vrij?

Als we bijvoorbeeld naar de maatschappij kijken dan is er nog veel onvrijheid los te laten. Door de lockdowns en restricties is het aantal mensen dat zich depressief voelt verveelvoudigd.  De belemmeringen buiten de mensen zelf, zorgen voor een onvrij gevoel. Het is dan tijd om je naar binnen te keren. De vrijheid te gaan voelen van binnen uit!
Dat betekent niet alleen dat je het oordeel van anderen loslaat maar ook niet oordeelt over anderen. Tuurlijk mag je jouw eigen mening vormen. Juist! Maar dat kan zonder oordeel naast elkaar bestaan. Het is nu zo zichtbaar als je kijkt naar de situatie. 

Maar hoe doe je dat? Alles is in oorsprong energie, een bepaalde trilling. Alles wat is komt uit één Bron. Die Bron reageert op onze verwachtingen, gevoelens en overtuigingen. Jouw verwachtingen, gevoelens en overtuigingen hebben in de loop van je leven, je Blauwdruk verder gevormd. Je onderbewustzijn trekt aan wat er in je Blauwdruk staat. 
Denk maar eens aan dat je bijvoorbeeld een angst voelde dat iets verkeerd zou gaan en plots gaat het ook verkeerd. Je bent chagrijnig en gaat naar de winkel, ineens reageren de mensen ook chagrijnig op jou. 
We creëren onze eigen werkelijkheid. Vandaar dat je naar binnen moet keren, het innerlijk proces aan moet gaan om je buitenwereld mee te veranderen. 

Ik ben aan de slag gegaan met een nieuwe Blauwdruk. Ik heb deze middels therapieën maar vooral via Body Mind Release geherprogrammeerd. Ik heb een nieuwe Blauwdruk gecreëerd. Hierdoor heb ik nagenoeg geen last ondervonden van de lockdowns en restricties. Ik voel me innerlijk vrij en durf vol overgave en berusting aan iets nieuws te beginnen. Daar waar ik me vroeger opgesloten had gevoeld. Ik ben mijn droomleven aan het creëren, los van omgevingsfactoren, los van eisen van de buitenwereld, los van verwachtingen en oordelen van anderen. Dat is innerlijke vrijheid. En vervolgens verandert de buitenwereld om mij heen met mij mee. Zo binnen, zo buiten 🙂    

Herprogrammeren, hoe doe je dat

Wat je kunt doen is bijvoorbeeld starten met je gedachten die de hele dag door je hoofd heen spoken, eens op te schrijven. Ontdek welke software op jouw brein geprogrammeerd staat.  Word je bewust waar je vanaf wilt, afleren. En word je bewust wat je wil bereiken, aanleren. Zorg daarbij altijd dat je lief voor jezelf bent, dankbaar bent en gekwetste stukken heelt. Wanneer een gekwetst stuk de leiding over jou neemt, neem dan even afstand en kijk naar jezelf alsof je jezelf ziet.

Wanneer je dit verder wilt uitdiepen en/ of hulp kunt gebruiken voor een nieuwe Blauwdruk wil ik je daarbij met alle liefde helpen door bijvoorbeeld een coachingstraject of met behulp van Body Mind Release therapie. 

Met coaching kan ik je helpen middels de Assen van Veranderingen die ik heb geleerd van Kirsten Schults. Dat is een methode die gebouwd is door het onderzoeken van succesvolle veranderaars. Hiermee leg je jouw huidige Blauwdruk bloot en creëer je een nieuwe.

En Body Mind Release therapie is een effectieve methode die mensen helpt om de innerlijke oorzaak van hun levensklachten gericht aan te pakken. 

Hierbij laat je eerst alle belemmerende gevoelens en overtuigingen los, als er dan ruimte is ontstaan haal je ook positieve gevoelens terug. Vervolgens ga je naar je omgeving kijken, wat valt op. Dat laat je ook los of haal je terug. En als je dit allemaal hebt gedaan, is de voeding voor de overtuigingen (programma’s) verdwenen. Waarna je over kunt gaan tot herprogrammeren en een nieuwe Blauwdruk gaat creëren. Zodoende zul je ook sneller dan verwacht het gevoel van ware vrijheid kunnen ervaren.

Heel veel succes met dit proces.

Liefs in alle vrijheid,
Kirsten 💚


life coaching & therapie regio 's-Hertogenbosch
Keuze Vrij bij Mij
 Privacybeleid  
 Cookies 
 BTW-id NL003898484B72 
 KVK 83963464
Chat openen
Gratis tips en/of ondersteuning via chat
Hier help ik je gratis met tips en/of ondersteuning via chat